25/1/2009

χα!-value item

Στο συρτάρι: inner geek,γκρίνια — helion @ 8:57 πμ

do or do not. there is no try.

Ωρα ήταν να τα βάλει ο Ομπάμα με τους *πραγματικούς κακούς*. Μέχρι και ο Sakis έχει βγει σε action figure, αλλά τι να το κάνεις, το πολύ να τον στήσεις στο σπιτάκι παρέα με την Μπάρμπι. Για να σε βάλουν απέναντι στον Darth όμως, ε, πρέπει να είσαι μάγκας. Mαζί με άλλα 3 εκατομμύρια πέσαμε ωσάν DoS attack για ένα σετ στο Gamu-Toys, που κράσαρε ένδοξα και απέσυρε προσωρινά τη σελίδα με το πολυπόθητο ζεύγος. Ένας προνοητικός έσωσε το περιεχόμενο εδώ, για παρηγοριά, μέχρι να βρεθούν τα κινεζικά εργοστάσια που θα βοηθήσουν να ανταπεξέλθει η εταιρία στις αυξημένες απαιτήσεις.

Άσχετο, αλλά πολύ θα ήθελα να ήξερα τι να σκέφτονται αυτοί οι κινέζοι εργάτες για τα προϊόντα που τους έρχονται για φασόν, και τι συμπεράσματα να βγάζουν για μας.

7/11/2008

όπου απλώς ζηλεύω.

Στο συρτάρι: γκρίνια,θαύμα — helion @ 1:29 μμ

Μετά τα κοσμοϊστορικά της Τετάρτης έχω μείνει κάπως μετέωρη. Τον τελευταίο μήνα το κύριο χόμπυ μου ήταν να παρακολουθώ σα μανιακή πολλς, νέα και παραπολιτικά για τις αμερικάνικες εκλογές. Απ’ όταν νίκησε ο Βαλές ο Σπαθάτος και παραδέχτηκε την ήττα του σε μια απρόσμενης αξιοπρέπειας ομιλία ο ΜακΚέην, αισθάνομαι μια απότομη πτώση αδρεναλίνης – όχι τόσο βέβαια όσο αυτοί εδώ οι φλιμμένοι.

(enter φθόνος και θρήνος)

Πανηγύρισα όπως οι περισσότεροι, αλλά βλέποντας τους εορτασμούς και τα δάκρυα χαράς των Άλλων για τον νέο πρόεδρό Τους, αισθάνθηκα μια ξαφνική ζήλια. Όχι επειδή διεκδικώ κάτι παραπάνω από τον χαρισματικό πολιτικό-σταρ από το t-shirt που ήδη παράγγειλα. Απλώς οι άνθρωποι ζουν κάτι το οποίο έχουμε στερηθεί πολλά χρόνια: καλώς ή κακώς, αφελώς ή δικαιολογημένα πιστεύουν πως εξέλεξαν έναν άνθρωπο που θα κάνει τη διαφορά, θα φέρει την αλλαγή (στην Ελλάδα ένα σλόγκαν καμένο, καμένο), έχουν κάτι στο οποίο *ελπίζουν* όσο εμείς τσαλαβουτάμε στο τέλμα της παραίτησης σε όλα τα επίπεδα.

(enter άσκοπες ρητορικές ερωτήσεις)

Οράματα εγγύτερα υπάρχουν; Ένας (ή μία) Ομπαμόπουλος, Ομπαμάκης ή έστω Ομπαμίδης; Δε χρειάζεται να είναι ο Μεσσίας, απλώς ένας άνθρωπος έξυπνος, δραστήριος, ικανός και προοδευτικός – και να *πείθει*, γιατί οι νέες πολιτικές χρειάζονται και ένα πρόσωπο να τις εκφράζει και τις συμβολίζει. Γίνεται;

(enter γκρίνια και αποδοχή)

Μπα. Δεν μπορώ εύκολα να φανταστώ έναν τέτοιο άνθρωπο να αναδύεται στην ελληνική πολιτική σκηνή, όπου όσοι νεαρότεροι σε ηλικία αναδεικνύονται από τα κόμματα είναι συνήθως κακέκτυπα των πολιτικών τους προστατών, ήδη κατεστραμμένα από τον κυνισμό των δοσοληψιών στις νεολαίες, μαλθακοί κακεντρεχείς μπούληδες με κοινωνικό όραμα μηδέν. Ομπάμιες.

Οκ, μου φαίνεται ξεφόρτωσα κάπως. Καλό Σαββατοκύριακο.

26/9/2008

τσίτο, νόμπιλοι τσι Αθήνας. or something

Στο συρτάρι: γκρίνια,σύντομαι-δηλώσεις — helion @ 8:37 μμ

Γμτ ξεκίνησε η επανάσταση στο νησί και πάλι δεν πήρα είδηση; Αναρωτιέμαι αν είναι η φράξια που κάθεται στου Ζήσιμου, ή αν είναι τίποτε φρη σπίριτς απ’ την Άνω Κορακιάνα. Μιλάμε σοβαρή δημοσιογραφία η κα Σμιθ. Άντε να μαζεύουμε τους άλλους που θα αρχίσουν να λένε πάλι για συνωμοσίες και βαλτά δημοσιευματα. Απελθέτω απ’εμού.

Και τι. Θα είμαστε μόνοι μας μετά 100.000 νοματαίοι;

Update: και βίντεο στο ΜπιΜπιΣί. Επιτέλους είδα τον Harry οφ Κόρφου, είδα και έναν γνωστό ως λαϊκή βάση του κινήματος και το απόγευμα θα πάω βόλτα από κει για κοργιονάρισμα. Παρεμπιπτόντως, το νοσοκομείο που δείχνουν υπό κατασκευή είναι το *νέο* κτήριο που χτίζεται εδω και 300 χρόνια. Μορ ορ λεςς.

22/9/2008

υπερρεαλισμός

Στο συρτάρι: γκρίνια,θαύμα — helion @ 2:42 μμ

Σκάι, Οι Επιζήσαντες, Κυριακή 21/9/2008 – 23:15.

Αληθινές ιστορίες επιβίωσης και στο τέλος του επεισοδίου, ο αφηγητής κλείνει με την φράση «…ποτέ όμως δεν πέταξε ξανά με αεροπλάνο υπεριώδους φωτός.»

Κάπου για ένα νανοσεκόντ βρέθηκα σε ένα εναλλακτικό παρον, όπου πετούσε με ηλιακή ενέργεια ένα καταπληκτικό επιστημονικό επίτευγμα αεροναυπηγικής. Πρόλαβα να το φανταστώ κιόλας, σαν λιβελούλα ένα πράμα, με φτερά-φωτοκυψέλες και πετάλι για τη συννεφιά.

Μετά ήρθε η επιφοίτηση – ultralight εννοούσε ο μεταφραστής.
Κρίμα. Καλά που δεν το είπε και υπερφωτός.

13/9/2008

iΣτονάνεμο

Στο συρτάρι: inner geek,γκρίνια — helion @ 11:56 μμ

‘Οπου θέλω να κάνω ένα iphone review διότι έχω ενοχές, αλλά βαριέμαι και κάνω ψιλοκόπυ πέηστ από μσν λογκ

helion says:
in other news, το iphone:
– δεν στέλνει μμς
– δεν παίρνει βίντεο
– δεν κάνει ηχογραφήσεις
χμ
επίσης, αστείο αλλά είναι ανίκανο να σου δώσει επιβεβαίωση πως παρελήφθη κάποιο μήνυμα
bamias says:
πως δε στέλνει μμς. ρώτησες;
helion says:
δεν το έβρισκα και απόρησα, το έψαξα και δε στέλνει
το λεει και η Βοδαφονε, αλλά ήταν θαμμένο στο faq κάπου.
bamias says:
δώσε λινκ
helion says:
http://www.vodafone.gr/portal/client/faq/FAQLoadCategories!FAQItems.action?faqCategoryId=426
bamias says:
Μπορώ να λάβω αναφορά παράδοσης για τα SMS ?
Επειδή από την συγκεκριμένη συσκευή δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης αναφοράς παράδοσης για κάθε SMS που στέλνετε, θα πρέπει να πληκτρολογείτε τον κωδικό *# (αστεράκι, δίεση) στην αρχή κάθε γραπτού μηνύματος

helion says:
ναι, ωραίο ε;
bamias says:
βολικό
bamias says:
μόλις μου έφυγε η πρεμούρα
helion says:
κοίταξε, είναι κούκλα, έτσι;
καμία σχέση με οτιδήποτε στην αγορά
Ιντερνετ κανονικότατα – αν δεν σε ενδιαφέρει το φλας δατ ιζ
ξέρεις τι δήλωσε ο Τζομπς για το φλας;
είναι αργό λεει για το τηλέφωνο
εννοεί μάλλον πως το τηλέφωνο δεν το σηκώνει >:}
κατανοητό, αλλά μιλάμε σπιν.
bamias says:
δε στέλνει μμς. πήριοδ
helion says:
γιατί να μην παίρνει βίντεο, όταν έχει μια χαρά κάμερα με λαίβ πρήβιου; πρέπει να είναι θέμα software
bamias says:
εγώ πάντως τελείωσα
helion says:
περίμενε το νέο νόκια, αυτό που εμφανίζεται στον μπάτμαν
το κρατάει ο μόργκαν φρήμαν σε μια σκηνή, εκεί που παραδίδει το τηλέφωνό του στον σεκιουριτά
τουλάχιστον η νόκια κάνει τηλέφωνα
ο τρόπος που αφαιρέσανε από το iphone αυτονόητες πλέον λειτουργίες ενός κινητού είναι εντελώς μακ σνομπισμός. θυσίες για την αισθητική
helion says:
επίσης βρίσκω ενοχλητικό το ότι πρέπει *όλα* να γίνονται μεσώ itunes και δεν μπορείς απλώς να ντραγκ εντ ντροπ μουσική η βίντεο. Άσε που σέρνεται ο συγχρονισμός, κάνει διαρκώς μπάκαπ πρώτα.
και ακόμη δε βρήκα εύκολο τρόπο να εισάγω τα κόντακτς
bamias says:
(λογοκρίνεται)
helion says:
όπως και να έχει, είναι πανέμορφο
νετ ικανοποιητικό
μεγεθύνσεις στον σαφάρι καλές, όσο θες
τα gestures ωραία
το βίρτσουαλ πληκτρολόγιο καλό
καλή φωτογραφική
μέηλ χωρίς πρόβλημα
ωραίο μπ3 πλέυερ, αν και κάπως ευαίσθητα κομβία
γενικά το τηλ είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση
bamias says:
χα
helion says:
ελπίζω να βελτιωθεί με τα applications και με κάνα απντέητ λογισμικού
α!
να βάλουν και ελληνικό κείμενο στα σμς πληζ
δεν υποστηρίζει
αυτό ελπίζω στάνταρ να έρθει σε απντέητ
είδα επίσης ενα αππλικέησον που υποσχέθηκε ένας θερντ πάρτυ για βίντεο
bamias says:
ρε συ, πρόκειται για αχρηστόφωνο
helion says:
ωραίο όμως. είναι κάπως σαν να τα έχεις με έναν κούκλο, αλλά βλάκα
bamias says:
μη βαυκαλίζεσαι. μόνο βιτρίνα είναι. του καθενός το κινητό είναι πιο χρήσιμο
helion says:
δε μετάνιωσα. μόνο μια ελαφρά απόγνωση που και που

Mια εβδομάδα και πολλά downloads αργότερα έχω πλέον χρησιμότατα αππλικέησονζ, φρη και μη ∙ έχω koi pond, αναπτήρα που τρεμοπαίζει για συναυλίες, strobe lights για να απειλώ τυχόν επιληπτικούς τσαντάκηδες, την πλήρη εργογραφία του Σαίξπηρ, καλειδοσκόπιο , LOLCats, ράντομ fortune cookies, magic 8 ball, visual radio, reader (μπορείς, αν το θες πολύ, να διαβάσεις από την οθόνη, και υπάρχει αρκετά μεγάλος κατάλογος φρη βιβλίων), βρήκα apps για μσν, twitter, μαγνητόφωνο και ειδικό viewer για την wikipedia.

Μένει το θεματάκι της κακής κάλυψης 3G σχεδόν παντού στο νησί που κάνει τις ταχύτητες της διαφήμισης επιστημονική φαντασία. Αυτό και το ότι οι άθλιοι έχουν αποσύρει το αππ που έκανε το τηλέφωνο light saber –ποτέ δεν ξές πότε θα στην πέσει κάνας Imperial Trooper.

10/9/2008

έ-λε-ος.

Στο συρτάρι: γκρίνια — helion @ 10:04 πμ

Δεν πολυβρίζω συνήθως, αλλά ανευρέθη νέο δυσπρόφερτο όνομα του Prince: είναι το “Εκείνος ο μαλάκας που μηνύει νήπια“. Η πέτρα του σκανδάλου εδώ.
Ο κόσμος πάει κατά διαόλου.

back when music was fun

Eλπίζω θερμά στην θριαμβευτική δικαίωση της Στέφανι, μια και φιλοδοξούμε στο άμεσο μέλλον να ανεβάσουμε με τις Κόρες μια εκτέλεση (κυριολεκτικά) του Μποχήμιαν Ράψοντυ των Κουήν. Bismillah!

1/9/2008

φαλάσαρνα

Στο συρτάρι: γκρίνια — helion @ 7:02 μμ

σφαλιάρες επί δικαίων και αδίκων, η φύσις γδικείται

Με αφορμή αυτό.

«Συγγνώμη, τα αποτσίγαρα αυτά είναι δικά σας;»
«Ναι, γιατί;»
«Θα τα μαζέψετε τώρα που φεύγετε, έτσι δεν είναι;»
«Όχι. Γιατί να τα μαζέψω;»
«Για να μη λερώνουμε την παραλία;»
«Ε, οι άλλοι γιατί τα αφήνουνε τότε»
Το κλισέ με αφήνει για λίγο άφωνη. Τον κόβω και αποφασίζω την εθνοκεντρική προσέγγιση: «Ναι, αλλά εμείς δεν είμαστε ξένοι.»

Εκείνος τις μάζεψε μεν, αλλά με επέπληξα μετά πολλάκις για τον χειρισμό, αφού βάζω στοίχημα πως οι περισσότερες γόπες είχαν πεταχτεί από ελληνικότατα χέρια. Καλύτερα να είχα πει καμία γαλιφιά του στυλ «ναι αλλά δεν παραδειγματιζόμαστε από τους χειρότερους, δίνουμε το καλό παράδειγμα». Δεν ξέρω. Δεν θα έκανα πάντως για πολιτικός∙ το απλό αυτό τεστ απέδειξε πως έχω ροπή προς τον ξέφρενο λαϊκισμό.

Άκου οι ξένοι. Κι’ εγώ τι είμαι δηλαδή. Τι θράσος :}

Το ποστ δεν στρέφεται κατά των συναδέλφων καπνιστών, δεν θα μπορούσε ποτέ: η γράφουσα είναι φουγάρο, ωστόσο εδώ και 24 έτη αποκομίζει περήφανα από την παραλία περισσότερες γόπες απ’ όσες παράγει.

Επόμενη σελίδα »

Powered by WordPress