13/9/2008

iΣτονάνεμο

Στο συρτάρι: inner geek,γκρίνια — helion @ 11:56 μμ

‘Οπου θέλω να κάνω ένα iphone review διότι έχω ενοχές, αλλά βαριέμαι και κάνω ψιλοκόπυ πέηστ από μσν λογκ

helion says:
in other news, το iphone:
– δεν στέλνει μμς
– δεν παίρνει βίντεο
– δεν κάνει ηχογραφήσεις
χμ
επίσης, αστείο αλλά είναι ανίκανο να σου δώσει επιβεβαίωση πως παρελήφθη κάποιο μήνυμα
bamias says:
πως δε στέλνει μμς. ρώτησες;
helion says:
δεν το έβρισκα και απόρησα, το έψαξα και δε στέλνει
το λεει και η Βοδαφονε, αλλά ήταν θαμμένο στο faq κάπου.
bamias says:
δώσε λινκ
helion says:
http://www.vodafone.gr/portal/client/faq/FAQLoadCategories!FAQItems.action?faqCategoryId=426
bamias says:
Μπορώ να λάβω αναφορά παράδοσης για τα SMS ?
Επειδή από την συγκεκριμένη συσκευή δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης αναφοράς παράδοσης για κάθε SMS που στέλνετε, θα πρέπει να πληκτρολογείτε τον κωδικό *# (αστεράκι, δίεση) στην αρχή κάθε γραπτού μηνύματος

helion says:
ναι, ωραίο ε;
bamias says:
βολικό
bamias says:
μόλις μου έφυγε η πρεμούρα
helion says:
κοίταξε, είναι κούκλα, έτσι;
καμία σχέση με οτιδήποτε στην αγορά
Ιντερνετ κανονικότατα – αν δεν σε ενδιαφέρει το φλας δατ ιζ
ξέρεις τι δήλωσε ο Τζομπς για το φλας;
είναι αργό λεει για το τηλέφωνο
εννοεί μάλλον πως το τηλέφωνο δεν το σηκώνει >:}
κατανοητό, αλλά μιλάμε σπιν.
bamias says:
δε στέλνει μμς. πήριοδ
helion says:
γιατί να μην παίρνει βίντεο, όταν έχει μια χαρά κάμερα με λαίβ πρήβιου; πρέπει να είναι θέμα software
bamias says:
εγώ πάντως τελείωσα
helion says:
περίμενε το νέο νόκια, αυτό που εμφανίζεται στον μπάτμαν
το κρατάει ο μόργκαν φρήμαν σε μια σκηνή, εκεί που παραδίδει το τηλέφωνό του στον σεκιουριτά
τουλάχιστον η νόκια κάνει τηλέφωνα
ο τρόπος που αφαιρέσανε από το iphone αυτονόητες πλέον λειτουργίες ενός κινητού είναι εντελώς μακ σνομπισμός. θυσίες για την αισθητική
helion says:
επίσης βρίσκω ενοχλητικό το ότι πρέπει *όλα* να γίνονται μεσώ itunes και δεν μπορείς απλώς να ντραγκ εντ ντροπ μουσική η βίντεο. Άσε που σέρνεται ο συγχρονισμός, κάνει διαρκώς μπάκαπ πρώτα.
και ακόμη δε βρήκα εύκολο τρόπο να εισάγω τα κόντακτς
bamias says:
(λογοκρίνεται)
helion says:
όπως και να έχει, είναι πανέμορφο
νετ ικανοποιητικό
μεγεθύνσεις στον σαφάρι καλές, όσο θες
τα gestures ωραία
το βίρτσουαλ πληκτρολόγιο καλό
καλή φωτογραφική
μέηλ χωρίς πρόβλημα
ωραίο μπ3 πλέυερ, αν και κάπως ευαίσθητα κομβία
γενικά το τηλ είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση
bamias says:
χα
helion says:
ελπίζω να βελτιωθεί με τα applications και με κάνα απντέητ λογισμικού
α!
να βάλουν και ελληνικό κείμενο στα σμς πληζ
δεν υποστηρίζει
αυτό ελπίζω στάνταρ να έρθει σε απντέητ
είδα επίσης ενα αππλικέησον που υποσχέθηκε ένας θερντ πάρτυ για βίντεο
bamias says:
ρε συ, πρόκειται για αχρηστόφωνο
helion says:
ωραίο όμως. είναι κάπως σαν να τα έχεις με έναν κούκλο, αλλά βλάκα
bamias says:
μη βαυκαλίζεσαι. μόνο βιτρίνα είναι. του καθενός το κινητό είναι πιο χρήσιμο
helion says:
δε μετάνιωσα. μόνο μια ελαφρά απόγνωση που και που

Mια εβδομάδα και πολλά downloads αργότερα έχω πλέον χρησιμότατα αππλικέησονζ, φρη και μη ∙ έχω koi pond, αναπτήρα που τρεμοπαίζει για συναυλίες, strobe lights για να απειλώ τυχόν επιληπτικούς τσαντάκηδες, την πλήρη εργογραφία του Σαίξπηρ, καλειδοσκόπιο , LOLCats, ράντομ fortune cookies, magic 8 ball, visual radio, reader (μπορείς, αν το θες πολύ, να διαβάσεις από την οθόνη, και υπάρχει αρκετά μεγάλος κατάλογος φρη βιβλίων), βρήκα apps για μσν, twitter, μαγνητόφωνο και ειδικό viewer για την wikipedia.

Μένει το θεματάκι της κακής κάλυψης 3G σχεδόν παντού στο νησί που κάνει τις ταχύτητες της διαφήμισης επιστημονική φαντασία. Αυτό και το ότι οι άθλιοι έχουν αποσύρει το αππ που έκανε το τηλέφωνο light saber –ποτέ δεν ξές πότε θα στην πέσει κάνας Imperial Trooper.

10 σχόλια »

  1. Τις κλασσικές μαλακίες που η ΝΟΚΙΑ και η SONY Ericsson “φόρτωσαν” ως βασικά features στα κινητά τηλέφωνα (π.χ. Βίντεο, Ηχογράφηση, MMS) τις καλύπτουν τα 3rd party apps που μπορείτε να βρείτε δωρεάν στους διάφορους installers. Προσωπικά αντιπαθώ όλη την κουλτούρα του MMS (καθώς και των κινητών – megapixels) λόγω της φριχτά χαμηλής ποιότητας και της υψηλής τιμής. Αν θέλεις να στείλεις κάτι, κάν’το με τον universal τρόπο. Το email. Δεν καταλαβαίνω γιατί το 2008 πρέπει να ζούμε με υποκατάστατα επικοινωνίας όπως το MMS.

    Το iPhone είναι το καλύτερο κινητό τηλέφωνο που φτιάχτηκε ποτέ. Πήριοντ.

    Σχόλιο by the ibt — 16/9/2008 @ 4:53 πμ

  2. Εμένα μου αρέσουν οι κλασικές μαλακίες. Πάντως, πήριοδ ο ένας, πήριοντ ο άλλος, η αλήθεια βρίσκεται με τον συνήθη βαρετό τρόπο κάπου στη μέση. Προσωπικά νομίζω πως το αη φόουν επιδέχεται περαιτέρω βελτίωσης. Αππ για μμς δεν έχω εντοπίσει ακόμη, αν ξέρεις κάτι (για μη jailbroken τηλέφωνα) σε παρακαλώ για μια παραπομπή.

    Το αν το μμς είναι βλακώδες μέσον επικοινωνίας ή όχι, μου θυμίζει λίγο την ιστορία με την αλεπού και τα κρεμαστάρια. Και, όπως και να έχει, ναι μεν καλύτερη η αποστολή με μέηλ (αν και το τηλέφωνο σου κάνει αυτόματο ρησάιζ στο μέγεθος εικόνας), αλλά δεν καθόμαστε όλοι 24 ώρες το 24ωρο μπροστά σε έναν υπολογιστή τσεκάροντας την αλληλογραφία μας, ούτε έχουν όλες οι επαφές μας δυνατότητα λήψης μέηλ από το τηλέφωνό τους. Αν και χρησιμοποιώ σπάνια μμς, η δυνατότητα μου έλειψε κιόλας.

    Σε γενικές γραμμές το iphone είναι εκπληκτική συσκευή, δεν υπάρχει οτιδήποτε παρόμοιο στην αγορά και επαναλαμβάνω πως δεν μετάνιωσα. Ως τηλέφωνο ωστόσο μπορεί και καλύτερα, και νομίζω πως αυτό αντηχεί γενικά στην κοινότητα των χρηστών του και θα εισακουστεί και από τους κατασκευαστές.

    Σχόλιο by helion — 16/9/2008 @ 9:30 πμ

  3. Περαστικός ήμουν, είδα φως και μπήκα!
    Ως προς το ότι η ΝΟΚΙΑ κάνει τηλέφωνα, συμφωνώ απόλυτα για την εποχή των 6110, 6210, 6310. Θα ήθελα όμως να πω μια γνώμη για τρία σχετικά πρόσφατα μοντέλα, το Ε50, το 5310 και το N72 MUSIC.

    Ε50: μια άθλια συσκευή, με απελπιστικά μικρό οφθαλμό κειμένων στα μενού (σαν να διαβάζεις ψιλά γράμματα εφημερίδας). Ταχύτητα ανταπόκρισης τόσο αργή που ακύρωνε τη σημασιολογικά τη φράση “με το πάτημα ενός κουμπιού”. Έδωσα κάτι λιγότερο από 300 ευρώ, καθότι smartphone(!).

    5310, ο απάξιος (sic) αντικαταστάτης του Ε50. Το πήρα γιατί δεν είχε τα παραπάνω. Είναι γρήγορο, με ευανάγνωστα μενού, ωραίο design. Ένα προβληματάκι μόνο, δεν πιάνει στη μισή Αθήνα. Η λήψη του είναι άθλια και συνάμα παραπλανητική: όπου δείχνουν τα άλλα μισή γραμμή αυτό δείχνει τέσσερις. Τιμή 250 ευρώ και βάλε.

    N72, το ίδιο πρόβλημα απαράδεκτης λήψης. Το έχει συγγενικό πρόσωπο και παρότι τηλεφωνιόμαστε κάθε μέσα, έχει να με ακούσει από το 2007. Τιμή αγοράς τότε πάνω από 450 ευρώ.

    Κάποτε η ΝΟΚΙΑ έβγαζε πέντε μοντέλα το χρόνο, όλα τους καλά. Τώρα οι εταιρείες έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι αυτή η πληθώρα επιλογών σε μοντέλα μας επιτρέπει να βρούμε το απόλυτα προσωπικό και “δικό μας” κινητό. Δυστυχώς μάλλον έχει οδηγήσει τα τμήματα R&D σε ασφυκτικές διορίες, με αποτέλεσμα κακοσχεδιασμένα μοντέλα με αξίσου κακή υλοποίηση. Και επιπλέον, εμείς τζογάρουμε 250άρια και 350άρια, με την ελπίδα να μην πέσουμε σε μοντέλο-πατάτα.

    Εν κατακλείδι, το καλύτερο NOKIA (το έχει η σύζυγος) είναι το 6300. Θυμίζει την παλιά καλή ΝΟΚΙΑ.

    Όσο για το MMS, το έχω χρησιμοποιήσει τρις στη ζωή μου. Αν όμως το iPhone κάνει καλά τη δουλειά του γενικώς, δε με νοιάζει να μην έχω MMS. Αυτή τη στιγμή έχω δύο άχρηστα ΝΟΚΙΑ που έχουν MMS και δεν κάνουν άλλα βασικά πράγματα.

    Βέβαια όσο και αν το iPhone είναι ερωτεύσιμο, όπως σχεδόν κάθε προϊόν apple, δεν θα πάρω.

    Ευχαριστώ, στο επανιδείν.

    Σχόλιο by Λευτέρης Σφακιανάκης — 17/9/2008 @ 4:14 μμ

  4. Αγχώθηκα. Ξέρετε τόσα για τις συσκευές που μου φάνηκε προς στιγμήν ότι μπήκα σε εξειδικευμένο φόρουμ ορ σαμθινγκ. Πω πω και κορόϊδευα την καημένη την μανούλα μου που δεν μπορούσε να βρει τα εσεμές που της έστελνα (“μα που είναι μέσα στο τηλέφωνο”). Αλλά, ότι κοροϊδέψεις σε βρίσκει, κι έτσι εγώ διαβάζω διαβάζω και αναρρωτιέμαι πού ζω εφόσον διαλέγω κινητό από την φάτσα του. Πώς το πες ήλιον; “σαν να τα έχεις με έναν κούκλο, αλλά βλάκα” αχααχαχαχα (το περί ου ο λόγος με χαλάει που δεν έχει κουμπάκια στην πρόσοψη, τέρμα).

    Σχόλιο by Valeria — 17/9/2008 @ 9:34 μμ

  5. Λευτέρη, δύο πράγματα είναι προφανή: πρώτον έχεις ψάξει το θέμα κινητό περισσότερο απ’ όσο ελπίζω ποτέ να ασχοληθώ συνολικά στη ζωή μου με το αντικείμενο και δεύτερον, έχεις υποφέρει. Δεν θυμάμαι καν πως λέγεται το τελευταίο νόκια που είχα πριν να ανοιχτώ με το αη φόουν. Πάντως ήταν εκπλήχτικερ χρυσό με ωραία σχέδια και μια φούντα (που δε φαίνεται στη φωτό), την οποία τραβούσε επίμονα ένας φίλος που ήθελε να βγάλει φωτογραφία γιατί την πέρασε για ντεκλανσέρ. Άλλη περίπτωση ωραίου βλάκα εκείνο, είχε μόνο 10 ΜΒ μνήμη, ίσα ίσα για καμία φωτό και ένα τραγούδι. Τώρα που το σκέφτομαι, διαγράφεται ένα τρεντ εδώ.

    Βαλέρια, όπως βλέψ και γω απ’ τη φάτσα τα διαλέγω ως γνωστό ξανθόψαρο. Και να μην ξέρεις για συσκευές, ξέρεις σίγουρα το σύνδρομο “προσπαθώ κατόπιν εορτής να εκλογικεύσω τις αγορές μου” :)

    Σχόλιο by helion — 17/9/2008 @ 10:14 μμ

  6. Καλά να πάθεις, εγώ σε είχα προειδοποιήσει: α) μην πάρεις apple πράμα, και β) περίμενε πρώτα να το πάρει κανένας άλλος και να μάθεις τα καθέκαστα. Τώρα έχω να σου προτείνω λύση: το χρυσό με τη φούντα να το έχεις για τηλέφωνο (τηλέφωνα, μμς, σμσ) και το ωραίο γκατζετάκι για όλα τα υπόλοιπα που κάνει. Μετά να κάνεις και μία στατιστική ποιο χρησιμοποιείς πιο πολύ.
    ΥΓ. Από κάτι τέτοια victims βγάζουν το (πολυβουτυρωμένο) ψωμάκι τους οι απανταχού CEOs.

    Σχόλιο by Β.Ε. — 18/9/2008 @ 1:01 μμ

  7. Δεν ακουυυυω (κλείνω αυτία με χέρια) λα-λα-λαλαλαλαλαααα. :P

    Σχόλιο by helion — 18/9/2008 @ 2:45 μμ

  8. Προσωπικα ειμαι παραδοσιακος τυπος. Το τηλεφωνο ειναι για να τηλεφωνεις, το αυτοκινητο για
    να σε πηγαίνει καπου κλπ κλπ. Για αυτο προτιμω το ΝΟΚΙΑ. Ειχα ενα μοντελο το 1999, δεν
    θυμαμαι νουμερα, το αλλαξα το 2003 διοτι ειχε παραγινει παντοφλα, το ξαναλλαξα το 2005
    και αυτο ηταν. Το μονο που επιτρεπω στον εαυτο μου ειναι να ακουει ραδιοφωνο με το ακουστικο.
    Ετσι ημαστε εμεις οι απλοι ανθρωποι. Και φυσικα συνδεση Cosmote, διοτι που ξερω εγω αν η
    παναφον και η τελεστετ θα επιζησουν του ανταγωνισμου;
    Σας κλεινω τωρα διοτι εχουμε ορθρο εδω στη μονη.

    ΥΓ. ο βασιλακης εφθασε 4.300 ζωη να χει!

    Σχόλιο by poimin — 18/9/2008 @ 3:17 μμ

  9. Με κάνατε και μελαγχόλησα. Μήπως το παρακάνουμε με όλα τα κάτινγκ έτζ οφ τεκνόλοτζι γκάτζετς;
    Που θα διευκολύνουν τη ζωή μας αλλά μας αναγκάζουνε σε πι-έιτς-ντι στην μελέτη των μάνιουαλς;

    Σχόλιο by τουκιθεμπλόμ — 6/10/2008 @ 12:12 πμ

  10. Όπως έγινε στις συνεντεύξεις του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στου Αλέξη Τσίπρα, έτσι και στη συνέντευξη που έγινε στο Ρουσόπουλο, οι ερωτήσεις ήταν:
    α) στημένες
    β) ανώδυνες και
    γ) αποδείκνυαν τη βλακεία του ερωτώντος, προς δόξαν του ερωτόμενου.

    Υπενθυμίζω ότι όλες οι ερωτήσεις που είχαν γίνει:

    α) στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο ακόμα και από τον Λαρυ Κίνγκ απέφευγαν να τον στριμώξουν να απαντήσει:
    – Πως έχασε το θρόνο του,
    – Πως τελείωσε 3 στρατιωτικές σχολές σε 2 χρόνια.
    – Πώς ενώ τα παιδιά του σπούδασαν σε πανεπιστήμια, αυτός δεν κατάφερε να γίνει ποτέ δεκτός στο Cambridge,

    β) Στον Αλέξη Τσίπρα, κανείς ποτέ δεν ρώτησε ποιές είναι οι απόψεις του:
    – Για την Ευρώπη,
    – Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τις κατακτήσεις του ευρωπαΙκού δικαίου και των αποφάσεων του ευρωπαϊκού δικαίου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των εργαζομένων (ή μήπως θα έπρεπε να παραιτηθούμε άπό όλα αυτά και να αρχίσουμε να τα διεκδικούμε από την αρχή με απεργίες στις φάμπρικες και με καταλήψεις σχολείων κλπ).

    γ) Τον κύριο Ρουσόπουλο, δεν τον ρώτησε κανείς πως διαχειρίστηκε τις συμβουλές προς Καραμανλή (όποιος και να τις έδινε) περί Μονής Βατοπεδίου, αποπομπής Βουλγαράκη, αποπομπής Ρουσόπουλου, το πως άρχισε να πέφτει η δημοτικότητα της Ν.Δ. και να νεκραναστένεται η δημοτικότητα του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Τσίπρας, ο Κωνσταντίνος και ο Ρουσόπουλος,δεν φοβούνται καμιά ερώτηση δημοσιογράφων υπό τέτοιες συνθήκες.

    Σχόλιο by ta — 4/11/2008 @ 5:37 μμ

RSS feed για σχόλια σε αυτό το post.

Άφησε σχόλιο

Powered by WordPress