25/1/2009

χα!-value item

Στο συρτάρι: inner geek,γκρίνια — helion @ 8:57 πμ

do or do not. there is no try.

Ωρα ήταν να τα βάλει ο Ομπάμα με τους *πραγματικούς κακούς*. Μέχρι και ο Sakis έχει βγει σε action figure, αλλά τι να το κάνεις, το πολύ να τον στήσεις στο σπιτάκι παρέα με την Μπάρμπι. Για να σε βάλουν απέναντι στον Darth όμως, ε, πρέπει να είσαι μάγκας. Mαζί με άλλα 3 εκατομμύρια πέσαμε ωσάν DoS attack για ένα σετ στο Gamu-Toys, που κράσαρε ένδοξα και απέσυρε προσωρινά τη σελίδα με το πολυπόθητο ζεύγος. Ένας προνοητικός έσωσε το περιεχόμενο εδώ, για παρηγοριά, μέχρι να βρεθούν τα κινεζικά εργοστάσια που θα βοηθήσουν να ανταπεξέλθει η εταιρία στις αυξημένες απαιτήσεις.

Άσχετο, αλλά πολύ θα ήθελα να ήξερα τι να σκέφτονται αυτοί οι κινέζοι εργάτες για τα προϊόντα που τους έρχονται για φασόν, και τι συμπεράσματα να βγάζουν για μας.

28/11/2008

Seetharaman Narayanan

Στο συρτάρι: inner geek,θαύμα — helion @ 10:27 πμ

Λόγος Nο 1713 που λατρεύω το νετ – ανακαλύπτω πως δεν είμαι η μόνη που περπατάει στο δρόμο επαναλαμβάνοντας σαν μάντρα το όνομα Seetharaman Narayanan στο μυαλό μου. Ανώτερος του Khaled Mardam-Bey των ηρωικότερων και πιο επικοινωνιακών χρόνων μου. Σήμερα δεν άντεξα και τον γκουγκλάρισα, έχει και λακάκια, κιούτ.

It has been said that Seetharaman Narayanan has evolved to the point where he is more Lens Flare than man. He can bevel and emboss through the power of sheer thought. (Okelvin)

13/9/2008

iΣτονάνεμο

Στο συρτάρι: inner geek,γκρίνια — helion @ 11:56 μμ

‘Οπου θέλω να κάνω ένα iphone review διότι έχω ενοχές, αλλά βαριέμαι και κάνω ψιλοκόπυ πέηστ από μσν λογκ

helion says:
in other news, το iphone:
– δεν στέλνει μμς
– δεν παίρνει βίντεο
– δεν κάνει ηχογραφήσεις
χμ
επίσης, αστείο αλλά είναι ανίκανο να σου δώσει επιβεβαίωση πως παρελήφθη κάποιο μήνυμα
bamias says:
πως δε στέλνει μμς. ρώτησες;
helion says:
δεν το έβρισκα και απόρησα, το έψαξα και δε στέλνει
το λεει και η Βοδαφονε, αλλά ήταν θαμμένο στο faq κάπου.
bamias says:
δώσε λινκ
helion says:
http://www.vodafone.gr/portal/client/faq/FAQLoadCategories!FAQItems.action?faqCategoryId=426
bamias says:
Μπορώ να λάβω αναφορά παράδοσης για τα SMS ?
Επειδή από την συγκεκριμένη συσκευή δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης αναφοράς παράδοσης για κάθε SMS που στέλνετε, θα πρέπει να πληκτρολογείτε τον κωδικό *# (αστεράκι, δίεση) στην αρχή κάθε γραπτού μηνύματος

helion says:
ναι, ωραίο ε;
bamias says:
βολικό
bamias says:
μόλις μου έφυγε η πρεμούρα
helion says:
κοίταξε, είναι κούκλα, έτσι;
καμία σχέση με οτιδήποτε στην αγορά
Ιντερνετ κανονικότατα – αν δεν σε ενδιαφέρει το φλας δατ ιζ
ξέρεις τι δήλωσε ο Τζομπς για το φλας;
είναι αργό λεει για το τηλέφωνο
εννοεί μάλλον πως το τηλέφωνο δεν το σηκώνει >:}
κατανοητό, αλλά μιλάμε σπιν.
bamias says:
δε στέλνει μμς. πήριοδ
helion says:
γιατί να μην παίρνει βίντεο, όταν έχει μια χαρά κάμερα με λαίβ πρήβιου; πρέπει να είναι θέμα software
bamias says:
εγώ πάντως τελείωσα
helion says:
περίμενε το νέο νόκια, αυτό που εμφανίζεται στον μπάτμαν
το κρατάει ο μόργκαν φρήμαν σε μια σκηνή, εκεί που παραδίδει το τηλέφωνό του στον σεκιουριτά
τουλάχιστον η νόκια κάνει τηλέφωνα
ο τρόπος που αφαιρέσανε από το iphone αυτονόητες πλέον λειτουργίες ενός κινητού είναι εντελώς μακ σνομπισμός. θυσίες για την αισθητική
helion says:
επίσης βρίσκω ενοχλητικό το ότι πρέπει *όλα* να γίνονται μεσώ itunes και δεν μπορείς απλώς να ντραγκ εντ ντροπ μουσική η βίντεο. Άσε που σέρνεται ο συγχρονισμός, κάνει διαρκώς μπάκαπ πρώτα.
και ακόμη δε βρήκα εύκολο τρόπο να εισάγω τα κόντακτς
bamias says:
(λογοκρίνεται)
helion says:
όπως και να έχει, είναι πανέμορφο
νετ ικανοποιητικό
μεγεθύνσεις στον σαφάρι καλές, όσο θες
τα gestures ωραία
το βίρτσουαλ πληκτρολόγιο καλό
καλή φωτογραφική
μέηλ χωρίς πρόβλημα
ωραίο μπ3 πλέυερ, αν και κάπως ευαίσθητα κομβία
γενικά το τηλ είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση
bamias says:
χα
helion says:
ελπίζω να βελτιωθεί με τα applications και με κάνα απντέητ λογισμικού
α!
να βάλουν και ελληνικό κείμενο στα σμς πληζ
δεν υποστηρίζει
αυτό ελπίζω στάνταρ να έρθει σε απντέητ
είδα επίσης ενα αππλικέησον που υποσχέθηκε ένας θερντ πάρτυ για βίντεο
bamias says:
ρε συ, πρόκειται για αχρηστόφωνο
helion says:
ωραίο όμως. είναι κάπως σαν να τα έχεις με έναν κούκλο, αλλά βλάκα
bamias says:
μη βαυκαλίζεσαι. μόνο βιτρίνα είναι. του καθενός το κινητό είναι πιο χρήσιμο
helion says:
δε μετάνιωσα. μόνο μια ελαφρά απόγνωση που και που

Mια εβδομάδα και πολλά downloads αργότερα έχω πλέον χρησιμότατα αππλικέησονζ, φρη και μη ∙ έχω koi pond, αναπτήρα που τρεμοπαίζει για συναυλίες, strobe lights για να απειλώ τυχόν επιληπτικούς τσαντάκηδες, την πλήρη εργογραφία του Σαίξπηρ, καλειδοσκόπιο , LOLCats, ράντομ fortune cookies, magic 8 ball, visual radio, reader (μπορείς, αν το θες πολύ, να διαβάσεις από την οθόνη, και υπάρχει αρκετά μεγάλος κατάλογος φρη βιβλίων), βρήκα apps για μσν, twitter, μαγνητόφωνο και ειδικό viewer για την wikipedia.

Μένει το θεματάκι της κακής κάλυψης 3G σχεδόν παντού στο νησί που κάνει τις ταχύτητες της διαφήμισης επιστημονική φαντασία. Αυτό και το ότι οι άθλιοι έχουν αποσύρει το αππ που έκανε το τηλέφωνο light saber –ποτέ δεν ξές πότε θα στην πέσει κάνας Imperial Trooper.

10/9/2008

LHC

Στο συρτάρι: inner geek — helion @ 10:07 μμ

Όσοι ανησυχούν για το Large Hadron Collider και μήπως το μέλλον του πλανήτη εξελιχθεί όπως η αρχή του αγαπημένου μου Υπερίωνα (εγώ ανησύχησα, ως φαν της ε.φ. είμαι το καταλληλότερο θύμα για τέτοια σενάρια και ακόμα θυμάμαι τον αντίστοιχο πανικό για τα πειράματα στο Brookhaven το 99), μπορούν να παρακολουθούν τις βασικές εξελίξεις στο εξαιρετικά ενημερωμένο has the large hadron collider destroyed the world yet.com.

16/7/2008

Pc martyrs

Στο συρτάρι: inner geek,θαύμα — helion @ 8:34 μμ

σήμερα γιορτάζει όλη η γηηηηηη

Αν έχετε φίλους ή συγγενείς προγραμματιστές, μηχανικούς λογισμικού, ΙΤ σπέσιαλιστς, ξάδελφο που κατασκευάζει ιστοσελίδες ή γενικά κάποιον που να υποφέρει πάνω από ένα πισί για να βγάλει το ψωμί του, γρήγορα, προλαβαίνετε ακόμη να του ευχηθείτε.

Μια κοινωνική προσφορά του Οίκου.

25/4/2008

Data loss

Στο συρτάρι: inner geek,σημειώσεις — helion @ 12:44 πμ

Ανήμερα 21η Απρίλη ανακάλυψα πως η database μου για κάποιον ανεξήγητο λόγο ξεχαρβαλώθηκε εντελώς και πως το μπλογκ αναδείκνυε μερικά πολύ διακοσμητικά στοιχεία χαλασμένης php. Μετά το restore μερικά ποστ χάθηκαν δια παντός. Αν και μου τα έστειλαν, δεν θα τα ξανακρεμάσω – αν κάτι άξιζε σε αυτά ήταν μερικά σχόλια επισκεπτών, τα οποία όμως χάθηκαν ανεπιστρεπτί • τα ρέστα, δε βαριέσαι. Εδώ ολόκληρη Nasa κατάφερε να χάσει τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στο φεγγάρι, όσα τυπώνουμε με inkjet ξεθωριάζουν ραγδαία και κάθε αλλαγή μέσου αποθήκευσης επιφέρει μεγάλες απώλειες δεδομένων που απλώς δεν μεταγράφονται ποτέ. Παρεκτός και αν είναι φυλαγμένα στο Iron Mountain, ή τέλος πάντων το φροντίσεις ενεργά με συχνά μπάκαψ, δεν είναι μόνο τα έπεα, αλλά και τα βίντεα και τα φωτογραφημένα και τα γραπτά πτερόεντα, και δεν manet τίποτα.

Σκεφτόμουν πως, αν τελικά έχανα όλα τα ποστ μου, θα λυπόμουν όχι για αυτό που είναι τα ίδια τα σκόρπια αυτά γραπτά, αλλά για ότι μου θυμίζουν. Α, τα αγαπημένα δεκανίκια της μνήμης. Αρχαία αφορμή γκρίνιας: Εκείνοι που θα τη μάθουν (την γραφή) θα πάψουν να ασκούν τη μνήμη τους και θα γίνουν επιλήσμονες. Θα επαναπαύονται στη γραφή, προκειμένου να ανακαλούν πράγματα διαμέσου εξωτερικών στοιχείων και όχι μέσα από εσωτερικές, δικές τους πηγές. Αυτό που έχεις ανακαλύψει είναι η συνταγή της ανάμνησης και όχι της μνήμης (Πλάτωνα Φαίδρος, απάντηση του Θαμμούζ στον Θευθ, εφευρέτη της γραφής).

Αποσπάσματα από τον Φαίδρο παρεμπιπτόντως έχω δει να χρησιμοποιούνται σε κείμενα σχετικά με την επαπειλούμενη απώλεια της προσωπικής μνήμης και γνώσης λόγω της όλο και συχνότερης και βολικής χρήσης των ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Δεν το υποτιμώ ως κίνδυνο, το έχω βιώσει νοσταλγώντας πχ απελπισμένα σε αρχαιολογικό χώρο την πρόσβαση στο Google επειδή δεν μπορούσα, ντροπή!, να θυμηθώ έναν μύθο. Στην αποθήκη ωστόσο προχτές το μυαλό μου απέδειξε πως δεν είναι πάντα έτσι, δίνοντας ένα απίθανο ρεσιτάλ αναπαραγωγής άχρηστης για την επιβίωση καταγεγραμμένης λεπτομέρειας: «Το κόκκινο το φορούσες το 2003 όταν σου είπε πως έχεις παχύνει, αλλά δείχνεις νάις, και μετά φάγαμε. Το μαύρο στο Ντορέ το 2002 με τη Λίλα και την Έφη, όταν συναντήσαμε τον Νόο με τα σανδάλια του. Σε αυτό το παλτό κρύωνες όταν είχες βάλει τα κλάματα το Φλεβάρη πριν 300 χρόνια» Έχω 3 πισί, άπειρα σιντί, φλασάκια, προσφάτως και εξωτερικό δίσκο, λογκς, μπλογκ και ψηφιακές, αλλά λίγη ελεήμονα λησμονιά δε βλέπω να παίζει πριν το Αλτσχάιμερ.

Powered by WordPress