25/1/2009

χα!-value item

Στο συρτάρι: inner geek,γκρίνια — helion @ 8:57 πμ

do or do not. there is no try.

Ωρα ήταν να τα βάλει ο Ομπάμα με τους *πραγματικούς κακούς*. Μέχρι και ο Sakis έχει βγει σε action figure, αλλά τι να το κάνεις, το πολύ να τον στήσεις στο σπιτάκι παρέα με την Μπάρμπι. Για να σε βάλουν απέναντι στον Darth όμως, ε, πρέπει να είσαι μάγκας. Mαζί με άλλα 3 εκατομμύρια πέσαμε ωσάν DoS attack για ένα σετ στο Gamu-Toys, που κράσαρε ένδοξα και απέσυρε προσωρινά τη σελίδα με το πολυπόθητο ζεύγος. Ένας προνοητικός έσωσε το περιεχόμενο εδώ, για παρηγοριά, μέχρι να βρεθούν τα κινεζικά εργοστάσια που θα βοηθήσουν να ανταπεξέλθει η εταιρία στις αυξημένες απαιτήσεις.

Άσχετο, αλλά πολύ θα ήθελα να ήξερα τι να σκέφτονται αυτοί οι κινέζοι εργάτες για τα προϊόντα που τους έρχονται για φασόν, και τι συμπεράσματα να βγάζουν για μας.

5 σχόλια »

  1. Οι εργάτες δε σκέφτονται. Δουλεύουν.

    Είχε ένα πολύ ωραίο άρθρο σ’ ένα πρόσφατο New Yorker, όπου πήγε κάποιος (ίσως ο Jonathan Franzen, δε θυμάμαι) στην Κίνα σε ένα εργοστάσιο που έφτιαχνε θήκες για μπαστούνια του γκολφ σε σχήμα πιγκουίνου (ή πουφίνου — θα σε γελάσω). Ρώτησε κάποιους εκεί πώς τους φαίνονται και χαμογέλασαν αμήχανα λέγοντας κάτι σαν “πολύ χαριτωμένα”. Αμέ.

    Σχόλιο by Sraosha — 25/1/2009 @ 1:41 μμ

  2. Δεν έχω να απαντήσω κάτι ολοκληρωμένο ως σκέψη, όχι μόνο επειδή μερικές φορές οι απαντήσεις σου με αφήνουν προσαραγμένη φάλαινα, ενώ αμέριμνη νόμιζα πως πήγαινα στα βαθιά, αλλά κυρίως επειδή μόλις γύρισα από τη Νυρεμβέργη- όχι την πόλη, αλλά τον εντόπιο ναό του όλα στα κάρβουνα. :} Θα επανατσεκάρω τα πάντα όταν διατελώ ξανά νηφάλια. *

    Σχόλιο by helion — 25/1/2009 @ 5:31 μμ

  3. Συμφωνώ με την μαρξιστική αλλοτρίωση του εργαζόμενου από το αντικείμενο της εργασίας του που μνημονεύει ο Sraosha. Προσωπικά, μου θυμίζει και την αγωνιώδη προσπάθεια αποκόμισης και της τελευταίας ικμάδας κερδών που προκύπτει από b movies όπου μαζεύουμε ό,τι πιο τερατώδες έχουμε στο ίδιο προϊόν για να τραβήξουμε όσες περισσότερες constituencies μπορούμε – με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό: http://www.imdb.com/title/tt0035899/. (Διαψεύδω τη φήμη ότι είναι στα σκαριά το Obama meets Rakasha, Prince of Demons.)

    Σχόλιο by Rakasha — 25/1/2009 @ 8:08 μμ

  4. Την αλλοτρίωση επιβεβαιώνουν εμπειρικές παρατηρήσεις του Bunnie Huang, του τύπου που χάκεψε το x-box, ο οποίος ανάθεσε την παραγωγή του Chumby, ενός ίντερνετ radio player σε κινεζικά εργοστάσια. Kατά τον Bunnie η κατά τα άλλα ικανότατη υπεύθυνη της γραμμής παραγωγής δεν ήξερε καν τι είναι το ίντερνετ, πράγμα απίστευτο αν συνυπολογίσει κανείς το αντικείμενο εργασίας της και την τεχνική της κατάρτιση. Εκτελεστικά όργανα. Παρεμπιπτόντως, ενδιαφέρουσα μικρή σειρά άρθρων σχετικά με την κινεζικη του εμπειρία – η υπερισχύουσα πρακτική μου πλευρά βρίσκει χρησιμότερα τα hands-on παραδείγματα παρά τις θεωρητικοποιήσεις, κάτι σαν τα νήπια που προτιμούν τα εικονογραφημένα βιβλία.

    Επιμένω πάντως πως παρά το μαρξιστικό αξίωμα δεν μπορεί, θα απορούνε και αυτοί οι άνθρωποι μερικές φορές μεταξύ τους με όσα τους στέλνουμε προς κατασκευή. Τα μπαστούνια γκολφ με σχήμα πουφίνου είναι ενδεχομένως από τα πιο ανώδυνα, και τι να σου απαντήσει ο άνθρωπος, ευγενής είναι, δουλειά του δίνεις, πιθανώς να μην παίζει καν γκολφ οπότε άμα τον στριμώξεις ένα συγκρατημένο βέρυ νάις θα πει, και γω το ίδιο θα έλεγα :p.

    Όσο για τις συγχωνευτικές αρπαχτές τύπου Freddie vs. Jason, Alien vs. Predator ή το «Όλοι Μαζί Στην Πίστα Φέτος» των μπουζουκερί, αναμένω την εντόπια πολιτική έκδοση. Μέχρι τότε σας αφιερώνω το σετάκι χίντι άξιον χήρο που θα σας πήγαινε τρέλα.

    Σχόλιο by helion — 26/1/2009 @ 12:07 μμ

  5. Ο Ομπάμα θα σώσει τον πλανήτη από όλα τα δεινά. Περιλαμβανομένων κακοπροαίρετων εξωγήινων όντων. Και πάντα με στυλ στην μάχη, κόκκινη γραβάτα και ψηλόμεσο παντελόνι κατά τις επιταγές των σύγχρωνων trends.

    Σχόλιο by Valeria — 28/1/2009 @ 5:06 μμ

RSS feed για σχόλια σε αυτό το post.

Άφησε σχόλιο

Powered by WordPress