10/9/2007

Book of Curiosities

Στο συρτάρι: εικόνες,σημειώσεις — helion @ 11:38 μμ

εδώ έκανα διακοπές

Το λέγαμε πως είναι μπανιέρα: η Μεσόγειος και τα νησιά της. Θα βρείτε Μυτιλήνη, Αστυπάλαια, Μύκονο.

3@2
Δεν είναι Klee, είναι οι Τίγρης, Ώξος, Ινδός.

Τσίβος Κνορ

Η Κύπρος και τα σημαντικότερα λιμάνια της, εξαίσια συμπυκνωμένη σε κύβο.

Οι ασύλληπτου (αισθητικά σχεδόν μοντέρνου) μινιμαλισμού χάρτες του μεσαιωνικού αραβικού χειρογράφου Kitāb Gharāʾib (Βιβλίο των Αξιοπερίεργων) είναι μια καλή αφορμή να στοχαστεί κανείς πάνω στην πρόσληψη και στην απόδοση του κόσμου, την δική μας και των εκάστοτε άλλων.

Η ηλεκτρονική τους παρουσίαση από τη Βοδλιανή Βιβλιοθήκη είναι από τις καλύτερες που είχα έως τώρα την τύχη να συναντήσω online. Φωτογραφίες σε μέγεθος πρωτότυπου (όχι μίζερα και δυσδιάκριτα θάμπνεηλς), μεταφράσεις και σχολιασμός του αραβικού κειμένου με ποπ-αψ ανάλογα με την περιοχή που εξετάζει κανείς. Χλιδή για μάτια και πνεύμα.

9/9/2007

1013

Στο συρτάρι: γκρίνια,σημειώσεις — helion @ 6:54 μμ
You are a Social Liberal λέει (70% permissive) and an Economic Liberal
(18% permissive). You are best described as a Socialist (18e/70s).

Μεγαλώνουμε, εκλογές έρχονται, ξαναέλεγξα μετά από 2 χρόνια σε τεστ πολιτικές χοληστερίνες και τριγλυκερίδια ως πρόχειρο διαγώνισμα φρονημάτων. Δεν περίμενα τέτοιο φίτνες – κάτι απαντήσεις υπερ κρατικού παρεμβατισμού με έκαναν να ψιλοανησυχώ για τον προοδευτισμό μου, αλλά πάλι μόνο ακροαριστερή δε μ’ έβγαλε. Όπως και το 80 % των χρηστών του web, μου φαίνεται.

Ωραία είμαστε μεταξύ μας, μια συναίνεση, μια ατμόσφαιρα, αλλά αναρωτιέμαι που βρίσκονται όλοι οι δεξιοί – έξω στον ήλιο και πίνουν καφέ; Ο τόπος πάει κατά διαόλου. :p

Το αμερικανοστραφές και light The Politics Test.

Powered by WordPress