19/9/2005

propaganda

Στο συρτάρι: γκρίνια — helion @ 12:43 πμ

Οκ, λίγο κήρυγμα απόψε, έχω όρεξη. Αν βαριέσαι, πήγαινε εδώ καλύτερα .

   
  hu hu  

Ξεφυλλίζοντας

ένα περιοδικό που συνόδευε την κυριακάτικη θυμήθηκα αυτό το ανάγνωσμα:
“Πλαστικά στυλιζαρισμένα παιχνίδια για στυλιζαρισμένα παιδιά, τα οποία τα Χριστούγεννα και τις γενέθλιες γιορτές βρίσκονται σε αρμονία με τους στυλιζαρισμένους γονείς τους. Πρέπει να είσαι απαράδεκτα στυλιζαρισμένος ο ίδιος για να μη το σιχαίνεσαι που και που. Είναι το στυλ που σε γραπώνει, η τεχνολογική ασχήμια γλασαρισμένη με κιβδηλότητα σε μια προσπάθεια παραγωγής ομορφιάς και κέρδους από ανθρώπους που, ενώ έχουν στυλ, δεν ξέρουν από που να αρχίσουν μια και κανένας ποτέ δεν τους έχει πει ότι υπάρχει η Ποιότητα σε αυτό τον κόσμο και είναι αληθινή, δεν είναι στυλ. Η Ποιότητα δεν είναι κάτι που βάζεις πάνω σε υποκείμενα και αντικείμενα σαν στολίδι χριστουγεννιάτικου δένδρου. Η Πραγματική Ποιότητα πρέπει να είναι η πηγή των υποκειμένων και των αντικειμένων, ο σπόρος απ’ όπου το δέντρο πρέπει να ξεκινήσει.” (Ζεν και η Τέχνη Συντήρησης της Μοτοσικλέτας του Robert M. Pirsig, απόσπασμα παρμένο από εδώ )

Αργά,

γκαλερί του Saatchi ονλάιν, και με αφορμή την ειρωνική αυτοαγιογραφία Sankt Ich III του Meese , έσκασα με το πως όχι μόνο για 15 λεπτά, αλλά αδιαλείπτως αξιοπρόσεκτοι, αξιοπρόβλητοι, αντικείμενα αυτοφωτογραφήσεως, αυτοηχογράφησης, βιντεοσκόπησης, μπλογκοανάλυσης και απέραντου εγωισμού, το σύμπαν μας χρωστάει (ξεφεύγω τώρα), η προσωπική ευτυχία είναι ο υπέρτατος νόμος, η ζωή είναι λίγη (και τα φωτογενή νειάτα λιγότερα) και μας όφείλει τα πάντα τώρα, εύκολα, γρήγορα, άνευ κόπου, λέξεις όπως εγκαρτέρηση, επιμονή, ή θυσία είναι εντελώς μα παντελώς so very out, σουτ εσύ.

Εικόνα: ήθελα να βάλω το Sankt Ich, αλλά πρόσεξα πως το Catdim του ιδίου είμαι φτυστή εγώ με μούσι και ενέδωσα. Φυσικά.
Άσχετο: αναρωτιέμαι αν καταφέρανε τελικά να βαρήσουνε κάνα Χρυσαυγίτη.

9 σχόλια

  1. Σου βγάζω το καπέλο για το ποστ αυτό και κυρίως για το “αυτοαναφορικό” σκεπτικό της επιλογής της εικόνας. Εντελώς αυθαίρετα θυμήθηκα έναν πρωτοπόρο της μανίας για έκθεση.Έναν φίλαθλο (του Πανιωνίου νομίζω) που κυνηγούσε τα φλας των φωτογράφων και χωνόταν στο πλάνο, στην αρχή δίπλα σε ποδοσφαιριστές και προέδρους ομάδων, αλλά μετά και δίπλα στον Παπανδρέου, τους υπουργούς κλπ.
    Δεν θα απορούσα αν τον διέκρινα και εδώ ή ακόμα και σε καμμία ζωοφόρο.
    Πολύ ωραίος ο Meese (είδα πολλά δικά του) και ο yatabazah.

    Σχόλιο by Alberich — 19/9/2005 @ 10:46 πμ

  2. Εμεις του NPD ποσους ψηφους πηραμε στις εκλογες;

    Σχόλιο by poimin — 19/9/2005 @ 11:19 μμ

  3. Και μια και μιλαμε για τις γερμανικες εκλογες. Πιστευα τοσο καιρο οτι ο Κωστακης ειναι ο πιο αχρηστος δεξιος του πλανητη μετα τον Μπους, αλλα ηλθε αυτη η φακλανα, ατσουμπαλη και προπαντων Ανατολικια και με διεψευσε…Ακομα και αυτοι οι κακογουστοι Γερμανοι δεν την αντεξαν.Αλλα και αυτος ο Σρεντερ τι μαγια τους εχει κανει των Ουνων; Ποιος πρεπει να κατεβει με τους Χριστιανοδημοκρατες για να κερδισουν; Ο Σων Κοννερυ; Ή μηπως ο Μαχειμαρης;

    Σχόλιο by poimin — 19/9/2005 @ 11:26 μμ

  4. η Βίκυ Λέανδρος;

    Σχόλιο by helion — 19/9/2005 @ 11:40 μμ

  5. Τι ζωή να ζήσουμε, αγαπητή . Σε ότι με αφορά είμαι υπέρ της πραγματικότητας. Και τι πιο πραγματικό στον άνθρωπο απ’ τον εγωισμό και τη χυδαιότητα του. Περιφερόμαστε θεατές και θιασώτες μιας χυδαίας ζωής ελισσόμενοι και εύκαμπτοι, εμείς εδώ που τα λέμε τώρα, αισθανόμενοι όχι και τόσο χυδαίοι όσο άλλοι. Επίτιμοι χυδαίοι ας πούμε .
    Καμιά φορά υποκύπτοντας κι εμείς στον πειρασμό της χυδαίας ευτυχίας , πως αλλιώς , αν δεν πάθεις δε θα μάθεις.

    Σχόλιο by onoufrios — 22/9/2005 @ 12:06 μμ

  6. μα για μένα μιλούσα αφού. δεν θα με εξαιρούσα στιγμή, I might miss all the fun. >:)

    Σχόλιο by helion — 22/9/2005 @ 9:35 μμ

  7. ξύπνιο κορίτσι..

    Σχόλιο by onoufrios — 23/9/2005 @ 2:34 μμ

  8. Ενημερώνει, αμέ. Το πρόβλημα είναι αλλού – βρέχει απίστευτες ποσότητες σπαμ, και τα φίλτρα μερικές φορές μπλοκάρουν για έγκριση κόμμεντς όπως τώρα δα το δικό σου. Sorry, μάκια, opa & ole.

    Σχόλιο by helion — 28/9/2005 @ 7:01 μμ

  9. Anarwtiemai an mporeis na vlepeis comments se palaiotera posts, an exeis dinatotita na enimerwnesai oti px kapoios afise ena comment sto proto post tou blog… Parakalw enimerwse me gia na min grafw tsampa. Makia makia opa opa.

    Σχόλιο by Valeria — 28/9/2005 @ 10:18 πμ

RSS feed για σχόλια σε αυτό το post.

Συγγνώμη, η φόρμα των σχολίων είναι κλειστή σε αυτό το post.

Powered by WordPress