17/4/2005

Spam me. Harder.

Στο συρτάρι: θαύμα — helion @ 1:13 πμ
   
  στην ελλάδα το λέμε ζβαν  

Εδώ και καιρό, το spam και η ποίηση δεν είναι άσχετοι μεταξύ τους όροι. Δεν ξέρω πόσο υψηλής αισθητικής είναι τα αποτελέσματα, το χ-α! factor όμως ειναι τουλαχιστον αρχικά υψηλό και η χρήση *και* αυτού του υλικού μου φαίνεται απόδειξη του πόσο ζωντανό παραμένει το παιχνίδι με τις λέξεις. Στα διαφημιστικά μηνύματα που με περίμεναν δεν βρήκα μεν αποσπάσματα της Ιλιάδας, αλλά ανέσυρα ονόματα αποστολέων που υπαινίσσονται πολλά.

Ο Physiognomy R. Regurgitation, τον ερμηνεύω ως νοερή αναμάσηση της φυσιογνωμιας μιας νεας γνωριμίας – θέλει να μου πουλήσει βιάγκρα. Ο Marionette Q. Thucydides είναι προφανώς κατευθυνόμενος ιστορικός – μαζί με έναν εκρηκτικό ιταλό συνθέτη, τον Palestrina P. Missile και ένα ναυάγιο με κίονες, το Shipwreck U. Corinthian, θέλουν να μου συστήσουν διάφορα άγνωστα φάρμακα. Μεταμελημένος δογματικός ο Fundamentalism R. Repentant προσφέρει αδυνάτισμα χωρίς κόπο, ενώ η γαστρική μαρτυρία του Abdominal J. Testimony εγγαστριμυθεί για σόφτγουερ σε εκπληκτικές τιμές.
Διαβάζω σπαμ, σβήνω – έξω ο ζουμερός Damascus V. Succulent, ουστ στον Coroner M. Carotid και στον ενδοφλέβιο χορηγητή ψυχραιμίας Mainlining K. Dispassionate. Αλλά ξαφνικά, μπροστά στους ex machina βαφτισμένους, λες και η βιομηχανία spam λειτουργεί σαν τεράστια συνωμοσία του Oulipo, το ονοματεπώνυμό μου μου φαίνεται πεζό και βουβό.

Εικόνα: φτηνές ασέβειες στο Le Déjeuner sur l’Herbe του Edouard Manet
Λινκς σε σπαμo -ποιητές: http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3247200.stm


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/helion01/public_html/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

6 σχόλια

 1. Σχόλιο #1: Νέο ποστ! Γεςςςςςς!
  Σχόλιο #2: Δεν το πιστεύω ότι τα διάβασες τα ονόματα! Μια άλλη διάσταση του spam, νέοι ορίζοντες. Ίσως πράγματι από τώρα και στο εξής, το spam mail να με κάνει και να χαμογελάω – o Redeveloped T. Harlow που μου στειλε το μήνυμα «Re: harmonically about» όπου με αποκαλεί baby, θέλει να μου πουλήσει φάρμακα και μου έχει και ΥΓ [P.S. I’m sure I don’t know half the people who come to my house. Indeed, from all I hear, I shouldn’t like to.], ίσως ο τύπος να ‘ναι ποιητής τελικά. Τσάμπα τον βρίζω.

  Comment by Valeria — 17/4/2005 @ 1:49 μμ

 2. We’re Knights of the Round Table,
  We dance when ere we’re able,
  We do routines and chorus scenes
  With footwork impeccable.
  We dine well here in Camelot,
  We eat ham and jam and spam a lot.
  We’re Knights of the Round Table,
  Our shows are formidable, But many times, we’re given rhymes
  That are quite unsingable.
  We’re Opera mad in Camelot,
  We sing from the diaphragma looooooot.
  In war we’re tough and able,
  Quite indefatigable,
  Between our quests we sequin vests,
  And impersonate Clark Gable.
  It’s a busy life in Camelot,
  I have to push the pram a lot.

  Comment by Crazy Monkey — 17/4/2005 @ 2:00 μμ

 3. Val: Τυχερή. ‘Ερευνες απεκάλυψαν πως το υστερόγραφό που σου έλαχε είναι από τον Ιδανικό Σύζυγο του Oscar Wilde :)
  Μάνκι: More Pythons -> Lovely spam, wonderful spa-a-m, Spa-a-a-a-a-a-a-am! Context εδώ

  Comment by helion — 17/4/2005 @ 2:52 μμ

 4. Εξαιρετικό post, σχεδόν μ’ έκανες να ζηλεύω που παίρνω μόνο κλασικό, άτεχνο spam, και «προσφορές οικονομικής συνεργασίας» από νιγηριανούς απατεώνες (και μάλιστα, εξελιγμένο’ το τελευταίο ήταν από τη χήρα του Αραφάτ, και καλά!)

  Comment by Oneiros — 19/4/2005 @ 12:00 πμ

 5. Πολύ ωραίο post, πραγματικά.
  Και επειδή, είναι πολυαγαπημένο μου, δεν μπορώ να μην πω τίποτα για το κομμάτι του Νewman που είδα επάνω δεξιά… Νά’ σαι καλά. :)

  Comment by mindstripper — 11/7/2005 @ 10:22 μμ

 6. Heh! Only you could get poetic spam on your pc – must be your provider, much more intellectually inclined than mine :P

  signed:
  Tremendous F. Fitness

  Comment by Sympathy_FTD — 17/4/2005 @ 10:47 μμ

RSS feed για σχόλια σε αυτό το post.

Συγγνώμη, η φόρμα των σχολίων είναι κλειστή σε αυτό το post.

Powered by WordPress