6/1/2005

φώτοζ

Στο συρτάρι: εικόνες — helion @ 12:01 πμ

Ξέρω ότι θα προτιμούσατε να το αποφύγετε, αλλά ήρθε εκείνη η ώρα όπου ο τουρίστας επιστρέφοντας νιώθει την ακατανίκητη ανάγκη να δείξει τις φωτογραφίες που τράβηξε.
Χε

9 σχόλια

  1. Σ΄ ευχαριστώ για την υπέροχη φωτο-βόλτα, ένιωσα για λίγο λες και βρισκόμουν εκεί. Σίγουρα θα επιδιώξω να βρεθώ κάποια στιγμή στο μέλλον, ειδικά στο Deutsches Museum (ήθελα να γίνω αστροναύτης, μικρός, κι οι διαδραστικές εκθέσεις που πατάς κουμπιά είναι οι καλύτερές μου!). Το ποτάμι με το γερμανικό δείλι είναι σκέτη καρτ-ποστάλ (πως κατάφερες να πετύχεις τέτοιο φως;), και τα ζούδια πλαισιώνουν την τέχνη πολύ χαριτωμένα. Να’ στε καλά κι εσύ κι η eve που μας ταξιδεύετε σε μουσεία και γκαλερί, εύχομαι πολλές μαγευτικές βόλτες στις ομορφιές του κόσμου και για το 2005.

    ΥΓ: Ούτε εγώ πήρα φωτογραφική μηχανή ακόμα, αλλά τέτοια posts είναι ισχυρά κίνητρα για να αγοράσω μιά και να ξαμολυθώ. Και κυρίως, για να βρω ενδιαφέροντα θέματα.

    Σχόλιο by Oneiros — 6/1/2005 @ 2:38 μμ

  2. Θένκιου Όνειρε : )
    Το φως στην καρτ-ποστάλ, κλασικά μακρύς χρόνος έκθεσης – φωτογραφική πάνω στο στηθαίο της γέφυρας, κανένας σεβασμός στις ενδείξεις που σκούζουν πως θα βγεί κουνημένη λόγω λιγοστού φωτός και *κλικ* με κράτημα αναπνοής όσο να ξανακλείσει το διάφραγμα (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καν τον όρο αυτό στις ψηφιακές, αλλά γιου νόου γουατ αϊ μην). Κάποια μέρα θα διαβάσω και το μάνιουάλ της και τότε ελπίζω πως θα ξέρω τι κάνω.
    Ακόμα να πάρεις μηχανή; Μην πολυκοσκινίζεις

    Σχόλιο by helion — 6/1/2005 @ 11:30 μμ

  3. Λοιπόν, είχα χαζέψει νωρίτερα το ποστ αυτό και μετά συνάντησα τους κουμπάρους που μόλις γύρισαν από Μόναχο και πήγαν να μου τη βγούν με το Μουσείο κι εγώ τα ήξερα ήδη και τους ρώταγα “το είδατε αυτό” και “ανεβήκατε στη σκεπή” και κουφάθηκαν, οπότε να και μια ακόμα χρησιμότητα των φωτοζ του accidental tourist: μαθαίνουν και οι τουρίστες του καναπέ και παριστάνουν τους κοσμογυρισμένους. Χεχ.

    Σχόλιο by dystroποπηgus — 6/1/2005 @ 11:49 μμ

  4. Είχα βγάλει και γω μερικές τέτοιες παλιότερα με την SLR, σε ίδιες συνθήκες φωτισμού και έκθεσης (συνήθως πάνω σε στηθαία και βράχους). Το λυκόφως είναι το πιό δύσκολο και όμορφο φως για να αιχμαλωτίσεις σε φίλμ.
    Όσο για μηχανή, ψάχνω να βρω μία με αρκετές ευκολίες και έξυπνες ρυθμίσεις, που όμως να υπακούει πλήρως στις προσταγές μου (δε με πειράζει να σκούζει warnings, αρκεί να κάνει αυτό που θέλω.) Τελευταία, βλέπω ότι είναι πολύ της μόδας η φιλοφοσία Microsoft και στις φωτογραφικές (“εμείς ξέρουμε καλύτερα από σας, για σας”), και συγχίζομαι (όπως πχ. οι νέες Casio Exilim, που δε σ’ αφήνουν να απενεργοποιήσεις τη διόρθωση λαθών). Που θα πάει, θα βρω μια.. το πολύ πολύ να μπουχτίσω και ν’ αρχίσω πάλι να κουβαλάω την ΟΜ-1 στο δρόμο, σαν ρεπόρτερ του ’70 που βγήκε από χρονοντούλαπο.

    Σχόλιο by Oneiros — 7/1/2005 @ 12:14 πμ

  5. Προς Όνειρο: Πολυψειρίζεις. Πάρε μια οποιαδήποτε καλή και φωτογράφιζε όσο τραβά τη ψυχή σου. Έτσι και αλλιώς θα βγεί καλύτερη σε μερικούς μήνες, και σε 2 χρόνια θα θες άλλη. >:)

    Προς dys: χ-α. ωραίο coup :)

    Σχόλιο by helion — 7/1/2005 @ 11:16 πμ

  6. ax,na’sai kala :-) Me to Monaxo exw mia idiaiteri sxesi!(ypirxe kai elefthero spiti vre na meinete..)Oi fwtografies sou einai xaraktiristikes gia tin poli.Kati apo Olympiako xwrio kai Mouseio BMW sou leipei! :-)
    Y.G.:Xaritwmenes oi mikroules!

    Σχόλιο by vanesssa — 8/1/2005 @ 3:15 μμ

  7. θενκζ Βανέσσα. Όλυμπιακό Στάδιο δεν πήγα, είδα όμως την Allianz Arena που κτίζουν για να φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και αγώνες του παγκόσμιου κυπέλλου 2006 – ένας απολύτως φαντασμαγορικός όγκος, σαν γιγάντιο λαμπερό σωσίβιο –> http://www.allianzarena.de/de/home/index.php

    Σχόλιο by helion — 8/1/2005 @ 7:21 μμ

  8. καλά… εγώ τώρα πήρα χαμπάρι το post! Δεν ήξερα πως το Μόναχο ήταν τόσο ωραίο και με τέτοια μουσεία! Οι δε πιτσιρίκες είναι καταπληκτικές! καλή χρονιά!!!

    Σχόλιο by eve — 11/1/2005 @ 1:47 πμ

  9. ραντεβού σε ένα από τα ωραία υπαίθρια Biergaerten του πριν πλακώσουν τα στίφη του Oktoberfest, eve. καλή χρονιά να έχουμε, ναι*

    Σχόλιο by helion — 12/1/2005 @ 12:27 πμ

RSS feed για σχόλια σε αυτό το post.

Συγγνώμη, η φόρμα των σχολίων είναι κλειστή σε αυτό το post.

Powered by WordPress