22/12/2004

προσεχώς νόστιμον ήμαρ

Στο συρτάρι: σημειώσεις — helion @ 10:54 μμ
   
  *καχυποψ*  

Ξένη για τους έλληνες, υπερβολικά ελληνίδα για τους συμπατριώτες συμμαθητές της τότε κλειστής κοινότητας, ένα παράξενο πράγμα. Αμπαριζώθηκα πολλά χρόνια στη χώρα που ήρθα τριών ετών. Φέτος, ώρα να κλείσω – ή να ανοίξω – λογαριασμούς, να επισκεφτώ για πρώτη φορά την αδιανόητα ξένη μητρίδα.

Ξεκινώ απ’ όσο πιο νότια γίνεται. Με χαλάει που το αεροδρόμιο φέρει όνομα τεθνεώτος χριστιανοδημοκράτη πολιτικου, μάλλον με ενοχλούν όλα αυτή τη στιγμή, εσωτερικό σημάδι πως πρόκειται να διαβώ κάποιον ουδό. Τουλάχιστον η μπύρα θα είναι της προκοπής.

5 σχόλια

  1. Είχε δικό του κ(ώ)μα ο Φρανζ-Γιόζεφ – όχι Χριστιανοδημοκράτης: “Ελεύθερος Δημοκράτης” αν θυμάμαι καλά. Πέρασα κι εγώ, όλα τ΄αεροδρόμια που χτίζουν Γερμανοί τα βαφτίζουν με πεθαμένους πολιτικούς φαίνεται.

    Σχόλιο by dystroποπηgus — 30/12/2004 @ 2:09 πμ

  2. Τώρα που βλέπω το χάρτη της Κίνας-σου, κάπου κατά Chiemsee μου φαίνεται η μητρίδα σου. Μπας κι είναι Rosenheim? Prien? Χάζεψα όλα τα ενδιάμεσα χωριά στο πήγαινε, καταβρόχθισα λουκάνικα στη χριστουγενιάτικη παραγκοαγορά και πάγωσε το κοκκαλάκι μου γενικώς. Που ήσουν να χτύπαγα μια πόρτα για ζεστή σοκολάτα;

    Σχόλιο by dystroποπηgus — 30/12/2004 @ 2:16 πμ

  3. δεν πηγα στα μέρη μου, πουναι αρκετά βορειότερα. ο αξιαγάπητος γερό-Seppl με τη στολή που μου έπαιρνε τα άδεια ποτήρια στο Viktualienmarkt σε θυμήθηκε, ο έλληνας με τις ολόμαλλες κάλτσες και το ρολόι Glasshuette. αν σε πετύχαινα, ζεστή σοκολάτα αμφιβάλλω – αλλά κάνα καλό Weissbier, να μυρίζει μαγιά, θα το καταναλώναμε :)

    Σχόλιο by helion — 2/1/2005 @ 9:43 μμ

  4. μάλλον με ενοχλούν όλα αυτή τη στιγμή, εσωτερικό σημάδι πως πρόκειται να διαβώ κάποιον ουδό

    Ούτε που φαντάζεσαι πόσο χρήσιμο μού φάνηκε αυτό το σχόλιο: σήμερα όλη μέρα γκρινιάζω για τη διαδικασία έκδοσης αμερικάνικης βίζας. Είναι που θα αξιωθώ κι εγώ να πάω να προσκυνήσω τη μεγάλη αμερικανική πατρίδα τώρα στα γεράματα…

    Σχόλιο by Sraosha — 23/3/2005 @ 5:57 μμ

  5. είναι πούναι μητριά η στρίγγλα. φυσικά απλά ζηλεύω >:)

    Σχόλιο by helion — 28/3/2005 @ 6:15 μμ

RSS feed για σχόλια σε αυτό το post.

Συγγνώμη, η φόρμα των σχολίων είναι κλειστή σε αυτό το post.

Powered by WordPress