15/10/2008

των φρονίμων

Στο συρτάρι: σημειώσεις — helion @ 11:18 πμ

Προετοιμάζομαι για τον χειμώνα και στοκάρω προμήθειες σα χάμστερ. Μερικά από αυτά τα βιβλία τα είχα παλαιότερα κατεβάσει από undernet σε pdf, αλλά θέλω να τα ξαναδιαβάσω σε ημιοριζόντια θέση στον καναπέ, με τα πόδια σκεπασμένα από δαμασκηνές κουβέρτες, πίνοντας Αμοντιλλάδο και τον καπνό του τσιγάρου να περιδινίζεται γύρω από την αλλοπαρμένη κεφαλή μου. Παράγγειλα και ΝτεΛίλλο και το τελευταίο Booker Prize αλλά δεν είναι γι’ αυτά που τρίβω νοερά τα χέρια μου με ανυπομονησία σαν τον γέρο-λαδά: my heart belongs to gothic.

Items not yet shipped:
Delivery estimate: November 13, 2008 – December 4, 2008

# 1 of: Underworld: A Novel
# 1 of: Falling Man: A Novel
# 1 of: The League of Extraordinary Gentlemen: The Black Dossier
# 1 of: Wastelands: Stories of the Apocalypse
# 1 of: The White Tiger: A Novel
# 1 of: Jonathan Strange & Mr. Norrell: A Novel
# 1 of: The Invisibles Vol. 1: Say You Want a Revolution
# 1 of: The Crow Road: A Novel
# 1 of: The Wasp Factory: A Novel
# 1 of: The Absolute Sandman, Vol. 1
# 1 of: The Sandman: Endless Nights
# 1 of: Sandman: The Dream Hunters
# 1 of: Anansi Boys
# 1 of: Smoke and Mirrors: Short Fictions and Illusions
# 1 of: Fragile Things: Short Fictions and Wonders

10 σχόλια »

  1. Εύχομαι σε μερικές από τις νυχτερινές gothic αναγνώσεις σου η εικόνα να συμπληρώνεται από τον κατάλληλο καιρό έξω από το παράθυρό σου: βροχή και αέρα που θα κουνάει τα πατζούρια και θα τρεμουλιάζει τον καπνό του τσιγάρου σου (αυτού που πρέπει -σε κἀποια άλλη φαση- να κόψεις).

    Σχόλιο by B.E. — 15/10/2008 @ 1:26 μμ

  2. …δεν αντέχω να μην συνεχίσω την εικόνα που έφτιαξε ο ΒΕ: και να έρχεται το χέρι Thing T. Thing, να σου κάνει μασάζ στην πλάτη την ώρα που διαβάζεις, ακούγοντας τον ήχο της βροχής και τα πατζούρια που τρίζουν και απολαμβάνοντας αυτή την γλύκα του καπνού που γεμίζει το στέρνο σου, όσο γεύεσαι το Αμοντιλλάδο σου.
    @ΒΕ πλιζ, μην καταπιέζεις την συγγραφέα, κανείς δεν αντιλέγει ότι το κάπνισμα είναι κακό, από την άλλη αν δεν ήταν απολαυστικό δεν θα κάπνιζε κανείς. Άσε που μερικές φορές πάει χέρι χέρι με την έμπνευση και φοβάμαι ότι θα μου στερήσει την χαρά να διαβάζω τα όμορφα κείμενά της. Με έσωσες από την αγωνία με την σημείωση “σε κάποια άλλη φάση”.

    Σχόλιο by Valeria — 15/10/2008 @ 3:28 μμ

  3. Με το Underworld θα τα δεις όλα: εξαιτίας του προσκύνησα την αμερικάνικη πεζογραφία (την ξαναπροσκύνησα με το Everyman του Φίλιππα του Ροθ).

    Σχόλιο by Sraosha — 15/10/2008 @ 9:39 μμ

  4. έτσι που το κάνατε το σενάριο θα έπρεπε να διαβάζει Anne Rice και να βαλει μαύρη ταπετσαρία. Καλό το Thing όμως. Δε θα με χάλαγε κι εμένα λίγο μασαζάκι.

    Σχόλιο by Gkolfas — 18/10/2008 @ 4:31 μμ

  5. Να, αυτά γράφω και με ματιάζουνε επειδή ζηλεύουν τη μελλοντική μου ευτυχία, και τώρα κουτουλάω με ιγμοριτική καρηβαρία, λέω ολημερίς βλακείες και ουτε στο νετ δεν μπαίνω διότι λόγω ίωσης με στραβώνει η οθόνη, που κάνει και ρίμα. Ένηγουεη.

    @BE και Βαλέρια, θενκς για τα διάφορα props που ανάγουν τη φαντασίωσή μου σε παραγωγή Hammer Films :)

    @Sraosha, το διάβασα αυτό πέρσυ, αλλά υπήρξα αρκετά ανυπόμονη με τον κεντρικό χαρακτήρα. Ενδεχομένως να παρενέβη παράγοντας διαφορετικής οπτικής γωνιάς λόγω φύλου;

    @Γκόλφαμαν, προς το παρόν φλερτάρω με κάτι μαύρα τεράστια βελούδινα μαξιλάρια για τους καναπέδες. Ήταν που ήταν δύσκολο να ξεκουνηθώ απ την έλξη του ανάκλιντρου, θα το ντύσω μαύρη τρύπα να τελειώνουμε. Αγωνιστικά χαιρετίσματα πέρα απο το ηβέντ οράιζον.

    Σχόλιο by helion — 20/10/2008 @ 1:32 μμ

  6. Περαστικά ήλιον. Είναι κι ο ανάδρομος Ερμής.

    Σχόλιο by Valeria — 20/10/2008 @ 7:37 μμ

  7. helion,
    δοκίμασε και λίγο Hanif Kureishi, αν βρεις Το Σώμα, πχ, χτύπα το, αξίζει τον κόπο. Μαγείρεψε -ή παράγγειλε- κι ένα ινδικό κοτόπουλο με μπασματάκι, άνοιξε κι ένα κόκκινο κρασί κι απόλαυσε τον μετρ στην καρδιά του χειμώνα.
    :-)

    Σχόλιο by theorema — 21/10/2008 @ 2:46 μμ

  8. εγω δηλαδη που πηρα τα νεοεκδοθεντα διηγηματα του sedaris “εγκω μιλησει μια μερα καλυτερα” ή καπως ετσι να νιωσω τελειως lifestyle αναγνωστης?
    (Οχι τιποτε αλλο αλλα εχει μαυρισει η ψυχη μου με αυτο το βιβλιο για το νταχαου που διαβαζω κατι μηνες)

    Σχόλιο by poimin — 21/10/2008 @ 10:35 μμ

  9. Με καταστρέφετε.
    * 1 of: The Body: A Novel
    * 1 of: Me Talk Pretty One Day
    και μια και μπήκα, επίσης
    * 1 of: Hellboy Library Edition, Vol. 1: Seed of Destruction and Wake the Devil
    * 1 of: Hellboy Library Edition, Vol. 2: The Chained Coffin, The Right Hand of Doom, and Others. Ολέ! Someone stop me :}

    Θεώρημα, τα μέηλ σου δεν τα κοιτάς μου φαίνεται – είτε αυτο, είτε κατέληξα ως σπαμ στο ρησαϊκλ μπιν. Μέχρι να έρθει το βιβλίο πάντως έκανα ένα ωραιότατο κάρυ σήμερα με το τελευταίο Sharwood’s που βρήκα στο νησί.
    Ποιμένα, αναμένεται νέος Βασιλάκης!

    Σχόλιο by helion — 22/10/2008 @ 5:21 μμ

  10. Εγω δεν εκανα τιποτα!

    Σχόλιο by poimin — 23/10/2008 @ 3:46 μμ

RSS feed για σχόλια σε αυτό το post.

Άφησε σχόλιο

Powered by WordPress