25/5/2008

Μέσο Βασίλειο

Στο συρτάρι: σημειώσεις — helion @ 8:45 μμ

Θα έπρεπε να γράψω κάτι για την Κίνα, αλλά δεν ξέρω ακόμα τι, πέρα από το ότι πήγα με άποψη και γύρισα με ερωτήματα. Γυρίζεις τον κόσμο και ο κόσμος γυρνά μετά για καιρό μέσα σου.

Οι φωτό μου είναι άτεχνη δευτερολογία στις αφαιρετικές του Michael Wolf, που θα μπορούσαν άνετα να είναι και στην Κίνα.

Update: Χα!

6 σχόλια »

  1. Η γύρα του κόσμου μ’αρέσει, θα το χεις καταλάβει, κι ας μου τρώει λεφτά αντί να μου δίνει. Μου δίνει εικόνες κι εμπειρίες όμως. Η Κίνα λοιπόν, σε μέρες που όλοι θέλουν να πάνε εκεί, κάτι έχει ή κάτι δεν έχει, δεν έχω καταλήξει. Σπουδαία χώρα, τεράστια ιστορική κληρονομιά, χαμός στο ίσιωμα, αλλά είναι σαν κάτι παίδαρους που όλες κοιτάνε ξελιγωμένες και για κάποιο λόγο εσένα δεν σου κάνει κλικ. Θα εκτιμούσα λοιπόν την ηλιοανταπόκρισή σου. Τί είναι αυτό που ενθουσιάζει τους πάντες και που δεν έχω καταλάβει ακόμα;

    Σχόλιο by Valeria — 27/5/2008 @ 11:26 πμ

  2. Δε γύρισα θαμπωμένη ακριβώς. Μεγάλο μέρος της αίγλης του παρελθόντος χάθηκε ανεπιστρεπτί κατά την πολιτιστική επανάσταση, και απέναντι στα μπετά του οικονομικού θαύματος στάθηκα καχύποπτη – θα ορκιζόμουν πως αρκετά από αυτά είναι άδεια. Ομορφιά υπάρχει, για όποιον θέλει να τη δει: βρίσκεται στους ανθρώπους, στους υπερτρυφερούς με τα μοναχοπαίδια τους γονείς, στις γωνίες των παλαιών συνοικιών όπου στρέφεις το μάτι να ξεκουραστεί σε πιο ανθρώπινες αναλογίες, στο απροσδόκητο πάρκο με μπαμπού που φιλοξενεί ένα ζευγάρι κάτω από ένα γιγαντιαίο σπαγκέτι ανισόπεδων κόμβων. Και, βέβαια, στο υπέροχο φαγητό (που δεν θες ωστόσο να μάθεις δίπλα σε ποιο εργοστάσιο μεγάλωσαν τα συστατικά του).

    Σχόλιο by helion — 27/5/2008 @ 10:22 μμ

  3. Γυρνάς τον κόσμο κι ο κόσμος γυρνάει μέσα σου, είναι αλήθεια αυτό. Ειδικά την Κίνα πρέπει να την γυρνάς πολύ καιρό μέσα σου, και μάλλον πρέπει να ξαναγυρίσεις εκεί για να αρχίσεις να παίρνεις μυρωδιά τι γίνεται. Επιπλέον τα μεγέθη (του πληθυσμού, αλλά όχι μόνο) είναι ασύλληπτα και έξω από κάθε μέτρο. Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γίνουμε όλοι αν αυτή η χώρα πάψει να κοιτάει προς τα μέσα και στραφεί (ή καλύτερα ξεχειλίσει) προς τα έξω.

    Σχόλιο by B.E. — 3/6/2008 @ 6:56 μμ

  4. …στο +άπειρο η ποσότητα στο -άπειρο η ποιότητα. Μάλλον το χουν πιάσει το νόημα: όλοι στη Δύση θέλουν dvd – φτιάξε dvd να έχουνε με 20€ – δεν πα να εκραγούν τα μισά στα μούτρα του μπόμπιρα που βάζει να δει τον Μπομπ τον Μάστορα (λέμε τώρα). Ή να μασάνε τα μωρά τις Μπάρμπι με τα χρώματα τίγκα στον μόλυβδο. Προβληματίστηκα και με τα φύτρα μπαμπού που έχω μασουλήσει σε κάτι κινέζικα, δίπλα στα εργοστάσια που χύνουν τα απόβλητα με τον μόλυβδο που βάφουνε τις Μπαρμπι της ματέλ huh. Είμαστε μυριάδες, τί θα πει πέθανε ένας, ματαιότης ματαιοτήτων, ψωφήστε και σεις αμερικάνοι είσαστε και σκατοιμπεριαλιστές, ποια πυρηνικά, πλακώσανε τα κινέζικα προϊόντα – βόμβες… γιαυτό δεν μου κάθεται…

    Σχόλιο by Valeria — 6/6/2008 @ 2:31 μμ

  5. Ωραίες φωτό! :)

    Σχόλιο by Rodia — 29/7/2008 @ 9:43 μμ

  6. θενκς ροδ :)

    Σχόλιο by helion — 29/7/2008 @ 11:46 μμ

RSS feed για σχόλια σε αυτό το post.

Άφησε σχόλιο

Powered by WordPress