9/12/2007

Disaster Seen as Catastrophe Looms

Στο συρτάρι: θαύμα,σημειώσεις — helion @ 7:29 μμ

Σόρυ, και άλλη αστροφυσική.

Δεν θα σνομπάρω ξανά τους ηξτρημσπορτάδες στα ντοκυμανταίρ (με προφορά αλά Νάκυ Αγάθου), αφού ο Garrett Lisi, σέρφερ εκπρόσωπός τους, κατάφερε ανάμεσα σε μπόντζα και άλμα να συλλάβει μια νέα θεωρία των πάντων.

Τα εξηγεί όλα, λεει, και ως έξτρα μπόνους η θεωρία του είναι και μινιμαλιστικά απλή, όχι σαν αυτή την κομψή περιπλοκάδα με τις υπερχορδές που φαινόταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες από τα 100 πάρσεκ. Φαντάζομαι απλή άμα έχεις 2-3 phd, γιατί προσωπικά παρέμεινα στη φυσική επιπέδου μήλο που πέφτει στο κεφάλι του επιστήμονα που μετά λεει πράγματα όπως Εύρηκα ή όλε ή χα! Από την αρχή της απροσδιοριστίας του Χάιζενμπεργκ και πέρα εγκατέλειψα κάθε προσπάθεια να παριστάνω πως κατανοώ οτιδήποτε, παρά τις εκδόσεις του Κάτοπτρου που στοιβάζονται στο κομοδίνο. Για να μη μιλήσω για τις δυνητικά νεκροζώντανες γατούλες του Schrödinger, στάνταρ ιδέα θολωμένου übergeek.

Δίπλα κει που διάβαζα λοιπόν για τον surfer dude με άποψη, ανακάλυψα πως λόγω της καταραμένης απροσδιοριστίας ή της γάτας, την έκαναν τη ζημιά. Το σύμπαν θα λήξει λίγο νωρίτερα απ’ ότι σχεδιαζόταν, ακριβώς επειδή το παρατηρούμε, φαντάζομαι είτε από ντροπή ή επειδή το μάτιασε κάποιος γλαυκόφθαλμος Philosophiæ Doctor.

Συμπέρασμα: πήγαν τζάμπα όλα τα ματόχαντρα σε μέγεθος γαλαξία και νεφελώματος και, επίσης, ισχύει το όταν κοιτάς την άβυσσο σε κοιτάει και αυτή, ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων, και, τελευταίον, σύμφωνα με τη γάτα του τέτοιου, το σύμπαν που κατοικώ δεν θα διέτρεχε κίνδυνο αν δεν είχα διαβάσει το άρθρο – άρα πάλι τα μήντια φταίνε για όλα.

Στην εικόνα το Graph E8, που είναι τρομερά σημαντικό.

8 σχόλια »

  1. Fearful symmetry, λοιπόν;

    Σχόλιο by Sraosha — 10/12/2007 @ 12:54 πμ

  2. Η γάτα ήταν γνωστή αλλά η γνώση μπήκε σε άλλη σφαίρα μετά από την ανάγνωση αυτού του ποστ. “Ο κόσμος καταστρέφεται από την αδιαφορία μας, αλλά εμένα τί με νοιάζει…”. Άρα σαν να λέμε… μούπλε μούπλε… ο κόσμος καταστρέφεται από το ενδιαφέρον μας. Παράλογο; Δεν απαντάει. Ο εγκέφαλός μου έγινε φραπέ.

    Σχόλιο by Valeria — 10/12/2007 @ 5:58 πμ

  3. Sraosha, Ωραία αναφορά. Τουλάχιστον το συμπαντικό τοπογραφικό είναι συμμετρικό και όχι ατσούμπαλο blob σα λάμπα λάβας, αυτό θα ήταν πραγματικά ντεμοντέ. Παρ’ όλα αυτά, Βαλερια, βάλε ένα ποτάκι, κοίτα βαθιά στο κέντρο του Ε8 και χαλάρωσε :)

    Σχόλιο by helion — 10/12/2007 @ 12:12 μμ

  4. Εν εξέπτιοναλυ ίζυ γουαίη του φάιντ άουτ μορ. Εντ ίβεν νταουνλόαντ δε νταμν θινγκ.

    Σχόλιο by kukuzelis — 10/12/2007 @ 1:29 μμ

  5. Και ξεφυλλίζοντας το “νταμν θινγκ” (σιγά μην κατάλαβα τίποτα) είδα μια διεύθυνση και βρέθηκα εδώ όπου θα δεις μια ωραία ανιμέησον. Πρόκειται για ταινιούλα σε φορμά .mov. Μπορείς να τη δεις από τον μπράουζερ ή να κάνεις δεξί κλικ και να την αποθηκεύσεις στον σκληρό.

    Σχόλιο by kukuzelis — 10/12/2007 @ 1:47 μμ

  6. Ρε συ, ωραία προφορά έχεις :) Καταπληκτικό καλειδοσκόπιο. Valeria, άκυρο το κοίταγμα στην εικόνα, δες το δεύτερο λινκ του Κουκ, κάνει ηρεμιστικό φορμάτ εγκεφάλου.

    Σχόλιο by helion — 10/12/2007 @ 3:11 μμ

  7. Καλές γιορτές. Να χαίρεσαι την κόρη σου.

    Σχόλιο by Valeria — 20/12/2007 @ 5:18 μμ

  8. Κόρες, κόρες :)
    Χρόνια πολλά και χαρούμενα Βαλ μου!

    Σχόλιο by helion — 24/12/2007 @ 1:04 μμ

RSS feed για σχόλια σε αυτό το post.

Άφησε σχόλιο

Powered by WordPress