13/11/2007

Φίου

Στο συρτάρι: γκρίνια,θαύμα — helion @ 9:58 μμ

Φτηνά τη γλιτώσαμε και πάλι σήμερα, Τρίτη και 13, no less. Αστεροειδής αναγνωρίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ως απειλή μεγέθους μικρού φορτηγού της Δέλτα που θα περνούσε ξυστά από τη Γη στα 5.600 χλμ, απόσταση πραγματικά ελάχιστη σε αστρονομικά μεγέθη. Σήμανε συναγερμός στους αστρονομικούς κύκλους (με κινηματογραφική δραματικότητα το φαντάζομαι αυτό), το άγνωστο σώμα βαφτίστηκε κάπως ξερά 2007 VN84 και ετοιμάστηκαν τα σχετικά δελτία τύπου. Μέχρι που ο Μοσχοβίτης επιστήμονας Ντένις Ντενισένκο παρατήρησε πως η τροχιά του 2007 VN84 έμοιαζε με την προσχεδιασμένη τροχιά του δορυφόρου Rosetta της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Εταιρείας, που είχε εκτοξευτεί το 2004. Και πράγματι.

Το Rosetta θα χρησιμοποιήσει σήμερα την έλξη της γης για δεύτερη φορά, προκειμένου να επιταχυνθεί για το δεκάχρονο ταξίδι του προς τον κομήτη Churyumov-Gerasimenko .

Αφήνοντας κατά μέρος την εμπιστοσύνη των επιστημόνων στην ακρίβεια μιας τροχιάς που θα χρησιμοποιήσει τη Γη συνολικά τρεις φορές ως σφεντόνα, από το όλο θέμα μου μένει και μένα η ένδειξη ασυνεννοησίας μιας επιστημονικής κοινότητας που την φαντάζεται κανείς πραγματικά πλανητικά connected. Μπα.

Για τόσους απογοητεύθηκαν, υπάρχει πάντα ο διαβόητος Άποφις, που επιστρέφει δριμύτερος τον Απρίλη του 2036, πάλι 13 του μήνα. Πέφτει Κυριακή όμως, και δε λέει.

Εικόνα από εδώ

6 σχόλια »

  1. Υπήρχαν κάτι μεταλλάδες Apophis, και αναρωτιώμουν τί μλκία όνομα είναι αυτό.Τελικά έχει κάτι το doom το όνομα.

    Σχόλιο by alberich — 19/11/2007 @ 9:11 μμ

  2. Μη φοβάσαι Ήλιον! Την κρίσιμη ώρα θα αυτοθυσιαστεί ο αγαπημένος μου (δεν το ξέρει ακόμα ότι είναι), θα γίνει σκόνη στην ατμόσφαιρά μας για να μας σώσει. Δεν μασάμε εμείς από αστεροειδείς και τρίχες κατσαρές.

    Άμα δουλέψει, δούλεψε το λινκ, δεν έχω εμπειρία και δεν έχει και έντιτ – αλλιώς κόπυ πέιστ στον μπράουζερ για να καμαρώσεις το μωρό μου [img]http://audioinvasionshow.com/blog/wp-content/uploads/2007/03/armageddon1.jpg[/img]

    Τι; Δεν βλέπεις τέτοια έργα; Τί εννοείς ΤΕΤΟΙΑ έργα; χε χε χε

    Σχόλιο by Valeria — 23/11/2007 @ 5:46 μμ

  3. http://audioinvasionshow.com/blog/wp-content/uploads/2007/03/armageddon1.jpg
    http://www.moviedeaths.com/armageddon/harry_stamper/
    εμ δεν έχει έντιτ…

    Σχόλιο by Valeria — 23/11/2007 @ 5:49 μμ

  4. are you the “helion” that left a comment on “judith hoffman, metalwork, etc.?” I love the images, the medieval books are a great find for me. I’m sorry I can’t read books, but the pictures tell a big part of the story.

    Σχόλιο by judith hoffman — 23/11/2007 @ 11:56 μμ

  5. hmm, I meant I can’t read Greek, I see I should think before I hit the button.

    Σχόλιο by judith hoffman — 23/11/2007 @ 11:57 μμ

  6. @Valeria, θα μας προschτατέψει η ηρωική Κρήτη.
    Θα παίζουν μπαλωθιές μέχρι να ξεστελιώσουν τον αschτεροειδή και να πέschει θρύψαλα.

    @Judith, hey. Yes, my home’s here, sorry that you can’t read my rants – the one you are commenting on is based on this embarrassingly yet thankfully false alert of a threat your extinction book also refers to.
    If you ever make one of these again, please let me know – I think I am in love.

    Σχόλιο by helion — 24/11/2007 @ 12:52 πμ

RSS feed για σχόλια σε αυτό το post.

Άφησε σχόλιο

Powered by WordPress